woensdag 20 maart 2013

‘Madam van het schoon leven!’


Met z’n allen trokken we twee weken geleden met de boot richting de Atlantische Oceaan. Tijdens onze trip kregen we de kans om dolfijnen te spotten. Als kleine kinderen probeerden we vol ongeloof een glimp op te vangen van een dolfijn. Gelukkig waren de dolfijnen goed geluimd die dag en hebben we er toch enkelen kunnen zien. Na het spotten van de dolfijnen, legde ik mij even neer in de boot. Toen ik weer opstond, zag ik tot mijn grote verbazing dat we aangekomen waren aan een zandbank. Ik moest even in mijn ogen wrijven om tot het besef te komen dat wat ik zag, ook echt aanwezig was. Wel tien uitgehongerde honden stonden te wachten op onze komst. Even overwoog ik de keuze nog om met de kapitein van ons schip weer landinwaarts te varen, maar aangezien ik bang zou zijn zo alleen op een boot raapte ik al mijn moed bij elkaar en wandelde ik richting de honden. De uren die daarop volgden heb ik beleefd in stress. Ik had inmiddels een enorme honger, maar telkens wanneer ik mijn rugzak wilde openen om die lekkere zak chips boven te halen, stonden minstens vijf honden rondom mij te grommen. Zo snel als ik kon duwde ik de chips zo diep mogelijk in mijn rugzak. Ontspannend zonnen was ook niet helemaal mogelijk. Er was altijd wel een hond die het een leuk idee vond om bij je te komen zitten. Foto’s trekken met de medestudenten was al helemaal geen optie. Blijkbaar houden de honden graag fotoshoots en wilden ze per se bij op onze foto’s staan. Na drie uur zonder zon en met wat regen keerden we weer huiswaarts. Thuis aangekomen merkte ik dat ik van mijn enkels tot mijn schouders helemaal verbrand was. Het was zelfs zo erg dat het pijn deed om in mijn bed te gaan liggen. Smeren, smeren en nog eens smeren was dus de boodschap. Helaas was dit niet voldoende en bestaat mijn rug momenteel uit een oerwoud van velletjes.
Vorig weekend ben ik samen met de andere stagiaires van O.S. Clevia en de leerkrachten en directie van die school, naar Stoneiland gegaan. Dit is een gezellig strandje met hutjes er omheen gebouwd. We leerden de leerkrachten op een heel andere manier kennen. Het zijn een bende kakelende kippen waar je heel veel plezier mee kan beleven! We aten er weer heel wat nieuwe dingen zoals visbolletjes, Javaans brood (dat een roze kleur had), soep met kippenpoten in,… Drie uur duurde de rit van het eiland weer naar huis, maar hier merkte ik nauwelijks iets van. Ik was zo verdiept in mijn boek (Vijftig tinten donkerder), dat ik al gauw weer thuis was. Daarna vroeg het bed in zodat ik de volgende dag de ijverige student kon uithangen.
Helaas besliste mijn lichaam hier anders over… Een hele dag heb ik in mijn bed gelegen. Mijn maag liet van zich horen, in mijn hoofd waren ze aan het timmeren (uitbreiding van de hersenpan?) en mijn benen hadden absoluut geen zin om zich te verplaatsen. Dus heb ik maar een hele dag geslapen.
Maandag begon de laatste hele schoolweek voor de paasvakantie. Vandaag ben ik, samen met twee medestudenten, gestart aan een project rond muziek. Met de hele school (zowel leerlingen, leerkrachten, als stagiaires), gaan we een lied verzinnen. Dit lied wordt voorgebracht wanneer we onze stage eindigen. Je kan hier een filmpje vinden met de opnames van de eerste dag.

http://www.youtube.com/watch?v=1YIR0c5vWyU











maandag 4 maart 2013

Sanitechniek


Vorige week ben ik nog maar eens verhuisd. Samen met Kevin, Bieke en Larissa ben ik opnieuw ingetrokken in het oorspronkelijke huisje. Het is klein en beperkt, maar deze keer voel ik mij er beter thuis. Misschien ligt het wel aan de aanwezigheid van een ‘sterke’, ‘stoere’ man of ligt het aan het extra zelfvertrouwen of thuisgevoel dat ik in Suriname gekregen heb. Ik ben er in ieder geval klaar voor om hier de laatste twee maanden door te brengen.
Met de derde klas ben ik naar de Vlindertuin geweest. Je vindt er wonder boven wonder vlinders, maar ook slangen, schildpadden, een klein oerwoud,… Ik heb mijn ogen de kost gegeven en genoten van alles wat ik zag. Echt de moeite waard!
Zaterdag zijn we naar een verjaardagsfeest geweest van een Javaans jongetje. Hij werd vijf jaar. We aten er bami, nasi, kousenband,… Toen de nood het hoogst was en ik me naar het toilet begaf, gebeurde er iets schokkend! Wanneer ik doorspoelde kwam de buis van de boiler naar het toilet los en overspoelde het cabinetje. Toen heb ik maar even Sanitechniek gespeeld en de buis weer op zijn plaats proberen te steken. Gelukkig was het tijd om te vertrekken en kon ik snel verdwijnen.
Daarna zijn we met z’n allen, ‘die van Turnhout’, ‘die van Vorselaar’, ‘die van Leuven’ en ‘die van Limburg’ op stap geweest. We gingen mee met een partybus. Ik heb me enorm geamuseerd! Het was ons eerste echte feestje en dat was er duidelijk aan te merken. We amuseerden ons rot.
Iedereen is tenslotte bekomen van het zware weekend en vandaag zijn we weer in onze stage gevlogen. Mijn vier jongetjes hebben vandaag prima gewerkt. Alles, maar dan ook alles ging zoals ik het wou en ik merkte de pret in de ogen van de leerlingen. Ik ben een trotse juf!